• Menu

  • Shop

  • Languages

  • Accessibility
Visiting Info
Opening Hours:

Sunday to Thursday: ‬09:00-17:00

Fridays and Holiday eves: ‬09:00-14:00

Yad Vashem is closed on Saturdays and all Jewish Holidays.

Entrance to the Holocaust History Museum is not permitted for children under the age of 10. Babies in strollers or carriers will not be permitted to enter.

Drive to Yad Vashem:
For more Visiting Information click here

Holocaust lesplan: Tommy - Fase II

In de tweede fase van het lespakket maken de leerlingen kennis met een aantal specifieke tekeningen, die duidelijk maken dat de jeugd van Tommy niet zo normaal was: het ghetto, honger, opsluiting, isolement en andere onderwerpen komen aan de orde.
Om deze fase in de klas in te leiden, is het van belang dat de docent begrippen als ´de Holocaust´ en ´ghetto´s´ inleidt. Ook weten sommige leerlingen misschien niet wat Joden zijn. Dit dient te worden uitgelegd. 
Zie het einde van deze fase voor links naar meer achtergrondinformatie.

Deze fase begint met de woorden die Tommy als volwassene zelf heeft geschreven. Binnen dit lespakket vormt de volwassen Tommy een anker voor de leerlingen. De nadruk ligt op de kracht die de volwassen Tommy uit het tekeningenalbum, zijn vaders nalatenschap, heeft gehaald.

De docent kan allereerst de herinneringen van Tommy aan zijn kindertijd in Praag bespreken. Op basis van deze woorden wordt dieper ingegaan op het leven in het ghetto en het lot van Tommy´s vader.

Volwassen Tommy
Eerste tekening
Voeding
Isolement
Dieren, fantasie, werkelijkheid
Volwassen Tommy