• Menu

  • Shop

  • Languages

  • Accessibility
Visiting Info
Opening Hours:

Sunday to Thursday: ‬09:00-17:00

Fridays and Holiday eves: ‬09:00-14:00

Yad Vashem is closed on Saturdays and all Jewish Holidays.

Entrance to the Holocaust History Museum is not permitted for children under the age of 10. Babies in strollers or carriers will not be permitted to enter.

Drive to Yad Vashem:
For more Visiting Information

A Yad Vashemben fellállított emlékművek

 

Egy évtized munkája eredményeképp, az új Holokauszt Történeti Múzeum a Yad Vashem különböző forrásait és a 21. század eszközeit felhasználva őrzi meg a holokauszt emlékét a jövő nemzedék számára.

A Nevek Csarnoka több millió emléklapot tartalmaz, amelyekben megtalálhatóak a holokausztban meggyilkolt áldozatok nevei és személyes adatai. A Yad Vashem kötelezettségének tekinti, hogy minél több emléklapot gyűjtsön össze, és hogy az áldozatok adatait megőrizze.

Yad Vashem egyik fő célja, hogy ne csak az áldozatok számát ismerjük, hanem próbáljunk meg emberként, egyénként is megemlékezni rájuk. Ezt a célt szolgálja a Nevek Csarnoka, ahol a holokauszt ádozatainak neveit, személyes adatait gyűjtik össze, mindenkiről egy Emléklap, esetleg egy fénykép.

Ebben a sötét betonépületben található a meggyilkolt áldozatok emlékére meggyújtott örökmécses, mely lángjának megnövelésével a látogató diplomaták az áldozatokról emlékeznek meg, ünnepélyes keretek között.

 

Ez az oszlop a gettókban, a táborokban, erdőkben és a földalatti mozgalmakban harcoló zsidók emlékét örzi.

 

Ez az egyedülálló emlékmű a holokausztban meggyilkolt 1,5 millió zsidó gyermeknek állít emléket. Az emléképületben égő gyertyák fényének visszatükröződése végtelen számú fénypontot alkot a sötét térben, miközben az áldozatok neveit halljuk.

Közel 1.500.000 zsidó származású katona harcolt partizánként, a gettókban fellázadva és a Szövetséges csapatok egységeiben a náci uralom ellen. Ez az emlékmű azoknak az emlékét őrzi, akik életüket áldozták a náci uralom megdöntéséért.

 

Ez a hatalmas kövekből felépített emlékmű a holokauszt alatt elpusztított zsidó közösségeknek állít emléket.

 

E sétány mentén azoknak az embereknek a tiszteletére ültettek fákat, akik a holokauszt alatt, életüket veszélyeztetve, zsidókat mentettek.

Ez a mentőautó egyike annak a 36 mentőautónak, amelyek 1945. áprilisában a svéd Vöröskereszt jóvoltából érkeztek Németországba, ahonnan 25.000 túlélőt Svédországba szállítottak.

A varsói gettólázadás emlékterének falán két szoborkompozíció látható. Az egyik a felkelőket, a másik a halálba vonulókat ábrázolja. A szoborkompozíció hű mása, a lengyelországi Varsóban, a volt gettó területén található.