• Menu

  • Shop

  • Languages

  • Accessibility
Visiting Info
Opening Hours:

Sunday to Thursday: ‬09:00-17:00

Fridays and Holiday eves: ‬09:00-14:00

Yad Vashem is closed on Saturdays and all Jewish Holidays.

Entrance to the Holocaust History Museum is not permitted for children under the age of 10. Babies in strollers or carriers will not be permitted to enter.

Drive to Yad Vashem:
For more Visiting Information click here

Международното училище за изучаване на Холокоста към Яд Вашем

Създадено през 1993 година, Международното училище за изучаване на Холокоста към Яд Вашем се фокусира върху предоставянето на качествено обучение в областта на Холокоста, насочено към разнородна публика от Израел и света. За постигането на това, Училището обучава педагози, които да преподават по теми, свързани с Холокоста, разработва педагогически и дидактически програми, които да бъдат използвани от учители, и провежда образователни семинари за младежи и войници от Израел и от чужбина. 
Международното училище има разработена уникална образователна философия, която е мултидисциплинарна и се основава на преподаване на Холокоста по подходящ за всяка възраст начин. Преподавателите са обучени да превеждат своите ученици в учебната среда и извън нея по безопасен начин, а на учениците се предоставят подходящи за възрастта и нивото им материали, които да подпомогнат процеса на обучение.
Международното училище за изучаване на Холокоста е единственото по рода си училище в света и хората в него са силно ангажирани с преподаването на Холокоста. Ние вярваме, че нашата мисия е да обогатим знанията на преподавателите от цял свят и да им предоставим педагогически насоки и подходящи за всяка възраст инструменти за преподаване на този труден материал. Нашият интердисциплинарен подход към образованието за Холокоста - чрез изкуство, музика, литература, богословие и драма - позволява на учениците да придобият по-широко разбиране за случилото се през този период. 

Международното училище за изучаване на Холокоста разполага с 17 класни стаи, Педагогически център и аудитория. Всяка година ние посрещаме над 350 000 ученици, студенти, военни и служители по сигурността, както и хиляди преподаватели от цял свят.
Днес Международното училище е най-големият отдел в Яд Вашем. В него работят около 300 души и годишно той осигурява обучение в областта на Холокоста на стотици хиляди преподаватели, студенти, духовници, журналисти и политици от Израел и от целия свят. Работейки с над 60 държави, Международното училище е възприело водещия международен модел на образование в областта на Холокоста.