• Menu

  • Shop

  • Languages

  • Accessibility
Visiting Info
Opening Hours:

Sunday to Thursday: ‬09:00-17:00

Fridays and Holiday eves: ‬09:00-14:00

Yad Vashem is closed on Saturdays and all Jewish Holidays.

Entrance to the Holocaust History Museum is not permitted for children under the age of 10. Babies in strollers or carriers will not be permitted to enter.

Drive to Yad Vashem:
For more Visiting Information click here

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΒΑΔΙΑ ΜΠΑΡΟΥΧ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Οι προσωπικές μαρτυρίες των επιζώντων, ως μέρος της παρουσίασης της ιστορίας των συγκεκριμένων ατόμων, είναι κεντρικής σημασίας στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Με το πέρασμα του χρόνου, η αναντικατάστατη εμπειρία του να ακούει κανείς έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος να διηγείται από πρώτο χέρι την ιστορία του, δυστυχώς δεν θα είναι πλέον δυνατή. Μαζί με αυτήν χάνεται και η συναισθηματική σύνδεση που δημιουργεί κάποιος μέσω της προσωπικής επαφής του με ένα επιζώντα. Στο βίντεο αυτό η Σέριλ Σίλβερ-Οχάιον παρουσιάζει την ταινία "Ας Είναι Η Μνήμη Σου Αγάπη", στην οποία ο Οβαδία Μπαρούχ διηγείται τη δική του ιστορία καθώς επιστρέφει στα σημεία όπου συνέβησαν τα γεγονότα που περιγράφει. Οι εμπειρίες του Οβαδία Μπαρούχ, ενός Ελληνοεβραίου της Θεσσαλονίκης, μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια μικρή ματιά στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων. Η ταινία αυτή αποτελεί μέρος της σειράς "Μάρτυρες και Μαρτυρία".

Η Σέριλ Σίλβερ-Οχάιον εργάζεται στη Διεθνή Σχολή για τη Μελέτη του Ολοκαυτώματος στο Γιαντ Βασέμ.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  • Να παρουσιάσουμε την ταινία μαρτυρίας "Ας είναι η μνήμη σου αγάπη", στην οποία ο επιζών Οβαδία Μπαρούχ διηγείται την προσωπική του ιστορία περιδιαβαίνοντας ο ίδιος τις τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα.
  • Να κατανοήσουμε τη σημασία και τη συμβολή της προσωπικής μαρτυρίας στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Επίσης, να συνειδητοποιήσουμε τις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι όσο προχωρούμε προς το "τέλος της εποχής του μάρτυρα" - η αναπαραγωγή της προσωπικής εμπειρίας όταν οι επιζώντες δεν θα βρίσκονται πλέον εν ζωή .
  • Να ακούσουμε έναν επιζώντα να διηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, τη δική του ιστορία και να συζητήσουμε τη συμβολή της αμεσότητας της εν λόγω μεθόδου στη διδασκαλία και τη μελέτη του Ολοκαυτώματος.  

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ