Työntäyteinen vuosi 2017

Jad Vashemin edustajana kristilliseen maailmaan minun on ilo kirjoittaa tätä vuoden 2017 viimeistä uutiskirjettämme.  Olemme toimineet holokaustin muiston ylläpitämisen ja juutalaisvihan vastaisen taistelun puolesta monin eri tavoin. Työmme on tapahtunut sekä Jerusalemin toimitiloissamme että ulkomailla. Kiitämme vapaaehtoisia avustajiamme lämpimästi arvokkaasta työpanoksestanne.

 

Vuoden 2017 aikana järjestimme täällä Jerusalemissa kolme kristillisten johtajien seminaaria, joista yksi oli suunnattu nuorille 20-30-vuotiaille tulevaisuuden vaikuttajille eri puolilta maailmaa. Toimme Jad Vashemiin paljon vieraita holokaustin muistopäivän yhteydessä. Aivan ensimmäistä kertaa emännöin omaa Israel -matkaamme, jonka tarkoitus oli opiskella ja rukoilla. Matka tapahtui toukokuussa Jerusalemin yhdentymistä juhlivan Yom Yerushalayim päivän aikana. Yhdentyneen Jerusalemin 50 -vuotisjuhla oli ikimuistoinen. Vieraita on käynyt todella paljon eri puolilta maailmaa. Yksistään lokakuussa Lehtimajanjuhlien aikana luonamme vieraili tuhansia turisteja, joiden joukossa satoja suomalaisia.

 

Suomessa vierailin ICEJ:n puhekiertueella kesäkuussa 2017. Sittemmin Kokkolassa avattiin lokakuussa Jad Vashemin kiertävä näyttely Shoah - Kuinka se oli inhimmillisesti mahdollista, jota suosittelen lämpimästi omille paikkakunnillenne. Lisätietoja näyttelystä antaa Håkan Häggblom sp -osoitteessa hakan.haggblom@icej.fi

Juuri nyt on ilmestynyt pehmytkantinen versio kirjastani Matka holokaustiin. Sitä voi samoin tilata Håkan Häggblomilta tai ICEJ:n Suomen osastolta.

 

Tarvitsemme tukea työllemme ja olemme kiitollisia kaikille lahjoittajillemme. Työtämme voi edelleen tukea helposti ICEJ:n Suomen osaston kautta viitenumero: 9246 01200, tili: FI29 5092 0920 2944 34.

 

Hyvää joulua ja siunattua uutta vuotta toivottaen,

 

Susanna Kokkonen

www.yadvashem.org