MerkityksellisiƤ vierailuja Jad Vashemissa

Syyskuu on suosituimpia kuukausia Israel-matkoille. Paitsi että sää on leuto ja lämmin silti viileine iltoineen, syyskuu on myös raamatullisten juhlapyhien kuukausi. Kristityt eri puolilla maailmaa viettävät näitä raamatullisia juhlia yhä enenevissä määrin. Monet seurakunnat haluavat kokea ja elää raamatullisia juuriaan ja siksi Israelin matka juhlien aikaan on jännittävä ja hengellinen kokemus. Näin mekin Jad Vashemissa olemme saaneet pitää vierainamme eri kansallisuuksista ja kirkkokunnista tulevia ryhmä syyskuun aikana.

 

Osa vierailijoistamme teki museokierroksen koulutetun Jad Vashem oppaan seurassa. Tällaiset kierrokset ovat räätälöityjä. Ne voidaan sovittaa sisältämään tietyn maan historiaa tai kiinnostavia henkilökuvia aina tietysti holokaustiin liittyen. Jotkut ryhmistä kulkevat eri puolilla Jad Vashemin laajaa aluetta ja oppivat eri muistomerkkien taustoista. Taidemuseossa he tutustuvat sekä taiteeseen että taiteilijan historiaan. Usein vain taideteokset selvisivät holokaustista hengissä. On myös mahdollista tavata holokaustista eloonjäänyt ja kuulla hänen henkilökohtainen todistuksensa.

 

Eräs syyskuun ryhmistämme oli Suomesta tullut Radio Järvenpään ryhmä oppaansa Imad Garaisin johdolla. Kuvassa he ovat Oscar Schindlerin kunniaksi istutetun puun edessä.

 

Jos olet tulossa Israeliin ja haluat kokea erityisen ajan Jad Vashemissa lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: Christian.friends@yadvashem.org.il   

www.yadvashem.org