Kesätoimintaa Jad Vashemissa

Heinäkuun aikana olemme saaneet pitää vierainamme hyvin erityisiä ryhmiä. Monet Jad Vashemin Kristityt Ystävät eivät ehkä tiedä, että historiallisen museomme lisäksi alueella on paljon muutakin nähtävää - näin myös täällä jo usein vierailleille ystäville. Järjestämme räätälöityjä vierailuohjelmia, joihin saattaa kuulua esimerkiksi holokaustista eloonjääneen todistus, erikoiskierros alueella ja joskus jopa kulissien takana tapahtuva vierailu.  

 

Explorations ryhmä tuli meille Washington DC: ssä pian avattavan Raamattu -museon kautta. Ryhmän nuoret jäsenet tulevat Israeliin useamman viikon ajaksi työhön arkeologisille kaivauksille, mutta myös vieraillakseen valtion avainlaitoksissa ja pyhillä paikoilla. Jad Vashemissa ryhmä teki opastetun kierroksen, tapasi holokaustista eloonjääneen Reena Quint -nimisen naisen sekä opiskeli kansainvälisessa koulussamme  Stephanie McMahon-Kaye opettajan johdolla.

 

Toinen avaintukijamme ICEJ toi oman kansainvälisen Arise nuorisoryhmänsä Jad Vashemiin Arisen johtajan Jani Salokankaan johdolla. Ryhmä tutustui historialliseen museoon, mutta tapasi myös Tohtori Susanna Kokkosen Maailman vanhurskaitten puiden alla.

 

Aivan erityinen etuoikeus oli mahdollisuus pitää vierainamme Kanadan intiaaneista koostunuttä ryhmää. Pastorit Raymond ja Jean Mclean ovat uskollisia ystäviämme ja tuovat ryhmänsä aina Jad Vashemiin. Myös tämä ryhmän kanssa päätimme heihin syvästi vaikuttaneen vierailun juuri Maailman vanhurskaitten kadulla.

 

Jos olet pastori tai tuot muuten ryhmiä Israeliin, ota meihin yhteyttä etukäteen järjestääksesi erityisvierailun Jad Vashemissa.

 

Kirjoita meille osoitteeseen: Christian.friends@yadvashem.org.il

www.yadvashem.org