Jad Vashemin kansainvälinen missio 2018

Israelin valtion 70 –vuotisjuhlan kunniaksi Jad Vashemin työn tukijat osallistuivat erityiseen Jad Vashem viikkoon, jota kutsumme nimellä missio. Tämä kansainvälinen missio 2018 alkoi Vienissä, Itävallassa. Theodor Herzlillä oli tietysti yhteys tuohon kaupunkiin samoin kuin monet tunnetut juutalaiset ajattelijat ja tiedemiehet olivat kotoisin tuosta kaupungista. Juutalaisvainojen historiassa sillä on aivan oma paikkansa. Mission osallistujat olivat Jad Vashemin työn tukijoita eri puolilta maailmaa. He kokivat Itävallan äärimmäisen kauniina ja samalla historiallisesti erittäin vaikeita muistoja herättävänä maana. Mauthausenin keskitysleiri ja sen alaleiri Gosen olivat myös matkan kohteita. Näiden vastapainoksi Itävallan nuori kansleri Sebastian Kurz jätti osallistujiin rohkaisevan vaikutelman.

 

Missio vietti tunnelmallisen illan myös Kansainvälisen Kristillisen Suurlähetystön (ICEJ) puutarhassa Jerusalemissa. Järjestön presidentti tohtori Juergen Buehler kertoi omasta yhteydestään Israeliin oman perheensä historian kautta. Tohtori Susanna Kokkonen kertoi Jad Vashemin Kristillisen osaston työstä. Illan tarkoitus oli myöskin juhlia Israelin maataloutta ja sitä, kuinka autiosta maasta on profeettain ennustusten mukaan tullut kuin puutarha, joka tuottaa hedelmää.

 

Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö on ollut Jad Vashemin vankkumaton työn tukija jo monta vuotta. Juuri Suomen osaston tuki mahdollisti työn aloittamisen kristillisessä maailmassa. Monet kristityt ystävämme ovat saaneet kuulla työstämme ensin juuri ICEJ:n kautta. Kohta tapaamme ystäviämme Lehtimajanjuhlilla Jerusalemissa ja silloin saamme toivottavasti pitää vieraanamme myös sinua.

 

Tarvitsemme tukeasi Jad Vashemin tärkeälle työlle. Ota meihin vapaasti yhteyttä sähköpostilla:

 

Christian.friends@yadvashem.org.il

 

   

 

 

 

www.yadvashem.org