Toukokuun 2018 kuulumisia Jad Vashemista

Maailman kansoille toukokuun 14, 1948 on päivänmäärä, jonka he muistavat modernin Israelin valtion syntymäpäivänä. Siksi monet kristityt tulivat Jerusalemiin juuri tuokokuussa 2018 juhlimaan Israelin 70 -vuotisjuhlaa. Elokuva –näyttelijä ja laulaja Pat Boone, joka tunnetaan parhaiten Exodus -laulustaan toi Jad Vashemiin ryhmän. Vierailijoille näytettiin Pat Boonen aiemmin Jad Vashemille lahjoittama Exoduksen alkuperäinen teksti, johon kuuluisa kappale pohjautuu.

 

Jad Vashemin vierailijat saapuivat Aasiasta, Afrikasta, Amerikoista ja Euroopasta. He tutustuivat holokaustin historian museoon, kuulivat eloojääneiden todistuksia ja totta kai pohtivat eloojääneiden valtavaa panosta "vanhan ja uuden" valtion jälleenrakentamisessa. Kansojen marssi, joka on saksalaisen pastori Jobst Bitnerin aloite tapahtui tänä vuonna juuri Jerusalemissa ja Shaya Ben Yehuda, Jad Vashemin kansainvälisen osaston johtaja luennoi tapahtumassa. Osallistujat myös vierailivat Jad Vashemissa. Saksalaisilla ja israelilaisilla nuorilla oli vierailun aikana todella liikuttava yhteinen seremonia.

 

Samanaikaisesti ICEJ (Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö) järjesti johtajien konferenssin Washington DC:ssä Yhdysvalloissa. Tohtori Susanna Kokkonen osallistui tapahtumaan Kristillisen osaston johtajana. Konferenssin lisäksi Israelin valtion juhlaillallinen pidettiin Raamattu -museossa. Siellä olivat läsnä monet työmme tukijat kuten myös museon presidentti Cary Summers.

 

Tärkein aktiviteettimme, joka alkaa toukokuun lopussa on kansainvälinen nuorten kristillisten johtajien seminaari. Osallistujat tulevat Aasiasta, Afrikasta, Amerikoista ja Euroopasta. Monet heistä edustavat yhteisöjä, jotka olivat aiemmin Israeliin hyvin suhtautuvia, mutta ovat nyt ajautuneet pois tukemasta Israelia. Siksi nyt on sopiva aika tavoittaa nämä nuoret.

 

Auta meitä kouluttamaan holokaustista ja seisomaan antisemitismiä vastaan!

 

Kirjoita meille osoitteessa:

Christian.friends@yadvashem.org.il

 

  •   

 

 

www.yadvashem.org