Friends  |  Press Room  |  Contact Us

The International School for Holocaust Studies

A Yad Vashemben fellállított emlékművek

Képek a Yad Vashemben felállított emlékművekrőlLe Musée d’Histoire de la Shoah Az új Holokauszt Történeti Múzeum

Az új Holokauszt Történeti Múzeum

Egy évtized munkája eredményeképp, az új Holokauszt Történeti Múzeum a Yad Vashem különböző forrásait és a 21. század eszközeit felhasználva őrzi meg a holokauszt emlékét a jövő nemzedék számára.

Le Dôme des Noms A Nevek Csarnoka

A Nevek Csarnoka

A Nevek Csarnoka több millió emléklapot tartalmaz, amelyekben megtalálhatóak a holokausztban meggyilkolt áldozatok nevei és személyes adatai. A Yad Vashem kötelezettségének tekinti, hogy minél több emléklapot gyűjtsön össze, és hogy az áldozatok adatait megőrizze.
Yad Vashem egyik fő célja, hogy ne csak az áldozatok számát ismerjük, hanem próbáljunk meg emberként, egyénként is megemlékezni rájuk. Ezt a célt szolgálja a Nevek Csarnoka, ahol a holokauszt ádozatainak neveit, személyes adatait gyűjtik össze, mindenkiről egy Emléklap, esetleg egy fénykép.„Emléksátor”Az Emlékezés Sátra

Az Emlékezés Sátra

Ebben a sötét betonépületben található a meggyilkolt áldozatok emlékére meggyújtott örökmécses, mely lángjának megnövelésével a látogató diplomaták az áldozatokról emlékeznek meg, ünnepélyes keretek között.

A hősiesség oszlopaA Hősiesség Oszlopa

A Hősiesség Oszlopa

Ez az oszlop a gettókban, a táborokban, erdőkben és a földalatti mozgalmakban harcoló zsidók emlékét örzi.


A Gyermekek Emlékműve A Gyermekek Emlékműve

A Gyermekek Emlékműve

Ez az egyedülálló emlékmű a holokausztban meggyilkolt 1,5 millió zsidó gyermeknek állít emléket. Az emléképületben égő gyertyák fényének visszatükröződése végtelen számú fénypontot alkot a sötét térben, miközben az áldozatok neveit halljuk.

A Zsidó katonák és partizánok emlékműve A zsidó katonák és partizánok emlékműve

A zsidó katonák és partizánok emlékműve

Közel 1.500.000 zsidó származású katona harcolt partizánként, a gettókban fellázadva és a Szövetséges csapatok egységeiben a náci uralom ellen. Ez az emlékmű azoknak az emlékét őrzi, akik életüket áldozták a náci uralom megdöntéséért.A Holokauszt alatt elpusztitott
Zsidó Közösségek völgye A holokauszt alatt elpusztított zsidó közösségek völgye

A holokauszt alatt eelpusztított zsidó közösségek völgye

Ez a hatalmas kövekből felépített emlékmű a holokauszt alatt elpusztított zsidó közösségeknek állít emléket.A Világ Igazainak sétánya A Világ Igazainak sétánya

A Világ Igazainak sétánya

E sétány mentén azoknak az embereknek a tiszteletére ültettek fákat, akik a holokauszt alatt, életüket veszélyeztetve, zsidókat mentettek.


A Svéd mentőautó A svéd mentőautó

A svéd mentőautó

Ez a mentőautó egyike annak a 36 mentőautónak, amelyek 1945. áprilisában a svéd Vöröskereszt jóvoltából érkeztek Németországba, ahonnan 25.000 túlélőt Svédországba szállítottak.

A haláltáborok áldozatainak emlékműve A haláltáborok áldozatainak emlékműve

A haláltáborok áldozatainak emlékműve

Ez a bronz emlékmű hű másolata a Dachauban találhatóénak. Távolról a koncentrációs tábor szögesdrótjára emlékeztet, közelebbről nézve a csontig lesoványodott rabok elkínzott testrészei rajzolódnak ki.

A Varsói gettó lázadóinak emlékműve A varsói gettó lázadóinak emlékműve

A varsói gettó lázadóinak emlékműve

A varsói gettólázadás emlékterének falán két szoborkompozíció látható. Az egyik a felkelőket, a másik a halálba vonulókat ábrázolja. A szoborkompozíció hű mása, a lengyelországi Varsóban, a volt gettó területén található.  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Blog